Få vores nyheder på mail

11 millioner kroner til mennesker i nød

Pressemeddelelse   •   Mar 11, 2018 18:24 CET

Rundt omkring i landet blev der taget varmt imod de frivillige indsamlere og vist vilje til at hjælpe mennesker i nød. I alt blev der doneret 11 mio. kroner til årets indsamling ”Nye veje til håbet”, ifølge Folkekirkens Nødhjælps prognose.

Flere end 15.000 frivillige gik søndag på gaden for at samle ind til Folkekirkens Nødhjælp, selv om det mange steder var koldt og vådt. Ikke mindst nordjyderne viste engagement og hårdførhed, for her blev der fra morgenstunden advaret om isslag.

Rundt omkring i landet blev der taget varmt imod de frivillige indsamlere og vist vilje til at hjælpe mennesker i nød. Ifølge Folkekirkens Nødhjælps prognose blev der i alt doneret 11 mio. kroner til årets indsamling under temaet ”Vi samler håb ind”.

Og de mange penge giver håb og mere til. 175 kroner er nok til at skabe en bæredygtig køkkenhave til en familie i en flygtningelejr, mens 300 kroner giver en kvinde mulighed for at åbne en butik og hjælpe hele familien ud af fattigdom.

”Det er et flot resultat, som alle indsamlerne kan være stolte af - især i lyset af det kolde vejr. Jeg har selv været ude med indsamlingsbøssen i dag, og jeg må indrømme, kulden bed lidt i kinderne, men folk tog utrolig godt imod os,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

”Det har været rigtig koldt mange steder i landet, og vi har blandt andet hørt fra indsamlere i Nordjylland, at de har gledet rundt på isen. Derfor er det også imponerende, at så mange mennesker er hoppet i vintertøjet for at samle ind.”

Også i år har der været særlige og tankevækkende historier fra indsamlerne. I Skive hjalp en gruppe flygtninge med at samle ind, og rigtig mange unge trodsede det sure vejr for at gå en rute. Ligesom en del forældre tog børnene med under armen.

Omkring 950 frivillige indsamlingsledere rundt i hele landet har forberedt dagens indsamling i 1250 sogne. Et stort og krævende stykke arbejde, som Folkekirkens Nødhjælp er meget taknemmelig for. Ligesom der skal lyde en meget stor tak til alle, der donerede. 


Om indsamlingen:

Hvert år går 15 -20.000 frivillige på gaden for at samle ind til Folkekirkens Nødhjælp.

Indsamlingen har fundet sted siden 1999, og de danske sogne arbejder aktivt med. Typisk er omkring 1/3 del af indsamlerne konfirmander, spejdere, FDF’ere eller fra andre ungdomsorganisationer.

Pengene fra årets indsamling går både til katastrofehjælp og til bæredygtig langsigtet udviklingshjælp, der skaber rammerne om en bedre fremtid og mere håb for verdens fattigste.

Siden den første husstandsindsamling har de mange frivillige nu samlet mere end 235 mio. kroner ind.

Læs mere om indsamlingen her.

** **

Fakta om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp har i mere end 100 år støttet mennesker i nød i deres kamp for et værdigt liv. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

I 2017 brugte Folkekirkens Nødhjælp mere end en halv milliard kroner til udviklings- og katastrofehjælp, og vi har hjulpet 3,6 mio. mennesker. 112.123 mennesker blev undervist i bedre landbrugsmetoder og kunne derefter høste mere og øge deres indkomst. 458.253 mennesker fik undervisning i faren ved ueksploderet krigsaffald og i, hvordan man undgår at komme til skade.

Vi tager udgangspunkt i det enkelte menneskes situation og arbejder med respekt for menneskers rettigheder og ligeværd. Vi engagerer folkelige og politiske kræfter og påvirker beslutningstagere for at forbedre forholdene for mennesker i nød. Vi arbejder tæt sammen med kirkelige og andre partnere, ligesom vi eksperimenterer med alternative samarbejdsformer for at gøre den størst mulige forskel i verden.

Folkekirkens Nødhjælps formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv.

Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke, men arbejder der, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning.