Få vores nyheder på mail

550 tons tøj har polstret verdens fattigste

Pressemeddelelse   •   Nov 30, 2018 13:14 CET

En mængde tøj, der i vægt svarer til fem blåhvaler, er blevet donoret til verdens fattigste

Siden 2014 har danskerne smidt næsten 550 tons tøj i Folkekirkens Nødhjælps genbrugscontainere uden for Føtex og Bilka. Tøjet er blevet omsat til penge, som er gået til mennesker i nød.

Hvis vi skal afbøde klimaforandringerne og beskytte vores klode, er der brug for, at vi skærer ned på vores forbrug. En af de bedste måder at gøre det på er ved at genbruge.

Det er øjensynligt gået op for de danske forbrugere, som siden 2014 har smidt knap 550 tons tøj i Folkekirkens Nødhjælps indsamlingscontainere uden for Bilka og Føtex-butikker. Det svarer vægtmæssigt til omkring fem blåhvaler.

”Både Folkekirkens Nødhjælp og Salling Group arbejder målrettet på at sikre øget bæredygtighed, og dette er et smukt eksempel på, hvordan vi kan arbejde sammen for at opnå dette på en måde, der giver mening for begge parter”, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Salling Group - med blandt andet Bilka og Føtex - har de seneste fem år været en værdifuld partner for Folkekirkens Nødhjælps genbrugsindsats.

Detailkoncernen har været med til at arrangere en landsdækkende indsamling i Bilkas varehuse, og de donerer overskydende mad til Wefood, Folkekirkens Nødhjælps madspildsbutikker. Siden 2014 har Salling Group ladet Folkekirkens Nødhjælp placere sine indsamlingscontainere uden for Bilka- og Føtex-supermarkeder.

”Vi har mange kunder forbi vores butikker og ved at placere indsamlingscontainerne udenfor, giver vi vores kunder en nem mulighed for at støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde”, siger Jonas Schrøder, som er ansvarlighedsdirektør i Salling Group.

Helt nøjagtigt er der siden 2014 blevet indsamlet 548.776 kilo tøj i containerne uden for supermarkederne. Tallet er stort set ligeligt fordelt mellem Føtex og Bilka.

”Vi er afhængige af donationer af varer til vores butikker. Ved at have containere ved Bilka og Føtex giver vi danskerne endnu flere muligheder for at donere tøj, som vi kan sælge videre. For os er doneret tøj lig med nødhjælp og udvikling i Afrika og Asien”, siger i Birgitte Qvist-Sørensen

Folkekirkens Nødhjælp og Salling Group har for nylig fornyet deres partnerskab omkring genbrugssamarbejde.

Folkekirkens Nødhjælps formål er at styrke verdens nødlidende i kampen for et værdigt liv.

Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke og arbejder der, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning.