Få vores nyheder på mail

Folkekirkens Nødhjælp henter Deadline-profil fra DR

Pressemeddelelse   •   Feb 01, 2018 10:00 CET

Det bliver 47-årige Charlotte Harder, der bliver Folkekirkens Nødhjælps nye mediechef.

Hun kommer fra DR, hvor hun i mere end 20 år primært har arbejdet med det internationale stofområde som korrespondent, udlandschef i DR Nyheder og senest som ledende redaktør for Deadline på DR2.

”Vi er meget begejstrede for at få Charlotte med til at sætte mennesker i nød på dagsordenen. Hun kommer til os med en stor viden om internationale forhold, medier og ledelse, hvilket vil gøre vores kommunikation endnu skarpere end den er i dag,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen.

I DR har Charlotte Harder været involveret i arbejdet med den digitale omstilling - og lancering af indhold på tværs af alle medieplatforme. Den erfaring kommer hun også til at bruge i Folkekirkens Nødhjælp:

”Charlotte skal være med til at fortsætte vores stærke arbejde med at skabe engagement blandt danskerne på alle platforme, og sikre at vi fortsat skaber værdi med udgangspunkt i vores strategiske prioriteringer til fordel for verdens fattigste”, forklarer Birgitte Qvist-Sørensen.

Engagement og dialog i fokus

Netop engagementet og dialogen med danskerne er noget af det, som Charlotte Harder glæder sig til at arbejdet med:

”Jeg ser det ikke som et brancheskift, men som en mulighed for at arbejde målrettet med dialog og engagement i kombination med journalistikken. Min vigtigste opgave hos Folkekirkens Nødhjælp er at sprede budskabet om, hvad Folkekirkens Nødhjælp gør for mennesker ude i verden og på den måde give endnu flere lyst til at engagere sig og støtte det arbejde,” fortæller hun.

Charlotte Harder tiltræder som mediechef 1. marts 2018.

”Jeg glæder mig utrolig meget til at begynde. Folkekirkens Nødhjælp er en organisation, som virkelig lykkes med at gøre en forskel for mennesker. Som redder liv, skaber udvikling og husker på dem, der har allermindst. Og så har Folkekirkens Nødhjælp et værdigrundlag og et livssyn, som virkelig taler til mig - der er humor, varme og medmenneskelighed”, forklarer Folkekirkens Nødhjælps nye mediechef, Charlotte Harder.

Fakta om Charlotte Harder

  • 2016-2018: Ledende redaktør, Deadline, DR2
  • 2015-2016: Udlandschef, DR Nyheder
  • 2014-2015: Journalistisk chef, udlandsredaktionen, DR Nyheder
  • 2011-2014: Redaktør og journalist for DR Nyheder i Washington DC
  • 2008-2011: Redaktør, udenrigsmagasinet Horisont
  • 2006-2008: Korrespondent i Bruxelles, DR Nyheder

Fakta om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp har i mere end 100 år støttet verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

I 2017 sendte Folkekirkens Nødhjælp mere end en halv milliard kroner af sted til udviklings- og katastrofehjælp, og vi har hjulpet 3,6 mio. mennesker. 112.123 mennesker blev undervist i bedre landbrugsmetoder og kunne derefter høste mere og øge deres indkomst. 458.253 mennesker fik undervisning i faren ved ueksploderet krigsaffald og i, hvordan man undgår at komme til skade.

Vi tager udgangspunkt i det enkelte menneskes situation og arbejder med respekt for menneskers rettigheder og ligeværd. Vi engagerer folkelige og politiske kræfter og påvirker beslutningstagere for at forbedre forholdene for verdens fattigste. Vi arbejder tæt sammen med kirkelige og andre partnere, ligesom vi eksperimenterer med alternative samarbejdsformer for at gøre den størst mulige forskel i verden.

Vedhæftede billede: Fotograf Lars E. Andreasen, DR

Kontakt: Generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, 29 70 06 23

Folkekirkens Nødhjælps formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv.

Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke, men arbejder der, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning.