Få vores nyheder på mail

​Folkekirkens Nødhjælp sender alle resterende nødhjælpsmidler afsted til rohingya-flygtninge

Pressemeddelelse   •   Nov 22, 2017 14:29 CET

Rohingya flygtninge fra Myanmar i Jamtoli camp i Bangladesh. Photo: Prodip Kumar Roy

Generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, netop hjemkommet fra en mission til Myanmar og Bangladesh, og hun fortæller, at situationen i flygtningelejrene i Bangladesh er det værste, hun nogensinde har oplevet i hendes lange karriere med nødhjælp. ”Aldrig har jeg set så mange flygtninge på så lidt plads. De er kritisk underernærede og traumatiserede. Bangladesh gør meget for at hjælpe, men forestil dig, at hele Danmarks befolkning boede i området nord for Limfjorden, og der ankom over 600.000 mennesker - sådan er det i Bangladesh, og det betyder, at vigtige skovområder er fældet, lejre bygges på skråninger, som vil kollapse, når monsunen kommer, og adgang til de mest basale fornødenheder er begrænset,” fortæller Birgitte Qvist-Sørensen og fastslår, at der er et enormt behov for den type nødhjælp, som Folkekirkens Nødhjælp kommer med.

Den systematiske fordrivelse af rohingyaer er verdens hurtigst voksende flygtningekrise. Der er stadig 2000-3000 rohingyaer, som dagligt bliver fordrevet over grænsen til Bangladesh. Presset på værtslandet er ekstremt, og FN anslår, at op mod en halv million mennesker fortsat vil blive tvunget på flugt. Nye FN-tal påviser en accelererende underernæring blandt fordrevne rohingya-børn. Hvert fjerde barn lider nu af underernæring, og derfor har Folkekirkens Nødhjælp besluttet at sende alle resterende nødhjælpsmidler afsted til grænseområdet mellem Myanmar og Bangladesh for at afhjælpe katastrofen.

Folkekirkens Nødhjælps formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv.

Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke, men arbejder der, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning.