Få vores nyheder på mail

Prinsesse Marie rydder miner på Folkemødet

Pressemeddelelse   •   Maj 28, 2018 10:35 CEST

Som protektor vil H.K.H. Prinsesse Marie hjælpe med til at skabe opmærksomhed om Folkekirkens Nødhjælps minearbejde.

H.K.H. Prinsesse Marie besøger i år Folkemødet på Bornholm. Her vil Prinsessen blandt andet sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælps minerydningsarbejde.

Hver time dør eller lemlæstes et menneske af en mine eller anden ueksploderet ammunition. I de fleste tilfælde er ofrene uskyldige civile, der i forvejen bor i nogle af verdens mest udsatte områder. Det er voksne og børn, der er på vej i skole, er i marken for at arbejde eller på anden vis prøver at få en dagligdag til at hænge sammen.

I år sætter Folkekirkens Nødhjælp fokus på de store udfordringer, som miner, klyngebomber og anden ueksploderet ammunition skaber for millioner af mennesker verden over.

Som protektor for Folkekirkens Nødhjælp vil H.K.H. Prinsesse Marie hjælpe med til at skabe opmærksomhed om det vigtige emne.

I den forbindelse vil Prinsessen fredag den 15. juni kl. 13.45 besøge Folkekirkens Nødhjælps aktiviteter på årets Folkemøde på Bornholm. Adressen er: Kirkepladsen (K99) i Allinge.

Her vil Prinsessen prøve at rydde miner, iført minedragt og visir. Prinsessen vil gennem VR-Briller få et indblik i vores minerydningsarbejde i Sydsuden og ikke mindst få mulighed for at tale med Folkekirkens Nødhjælps minerydningseksperter.

Herefter kører Prinsessen til Danchells Anlæg (A23) i Allinge, hvor der er en 8.40 x 2.20 meter fotoudstilling om Folkekirkens Nødhjælps minerydningsarbejde i Sydsudan.

Folkekirkens Nødhjælp rydder miner og anden ueksploderet ammunition i DR Congo, Libanon, Libyen og Sydsudan. Samtidig underviser vi om farerne ved bomber og miner i Den Centralafrikanske Republik, Mali, Myanmar, Syrien, DR Congo, Libanon, Libyen og Sydsudan. Vi yder hjælp til mineofre i form af proteser, psykosocial støtte og jobtræning samt arbejder for at sætte fokus på at mindske væbnet vold/konflikt.

For yderligere information om arrangementet kontakt:

Christina Pedersen
Journalist, Folkekirkens Nødhjælp
Email: chpe@dca.dk eller på 28744669

Folkekirkens Nødhjælps formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv.

Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke, men arbejder der, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning.